7 de març 2013

LA PRESENTACIÓ DE LA "BLANCA"

Una titella pot ser qualsevol ninot o objecte manipulat que imita els moviments d’un ésser animat. Són una eina de comunicació que ajuden a transmetre valors, hàbits i coneixements, o simplement, expliquen històries per tal de fer volar la imaginació.
Amb aquest recurs podem treballar diferents i variades activitats referents tant a l'expressió corporal, l'expressió plàstica o l'expressió musical, i a més, el podem utilitzar com a joc o com a espectacle.
Els titelles, també poden ser un bon recurs per els infants que els hi costa comunicar-se, ja què aquests infants li parlen als titelles sense veure que hi ha algú al darrera que li està donant vida. És una bona forma per començar a comunicar-se amb el seu entorn. L’adult ha de saber adaptar el titella perquè els infants es sentin agust.

Us ensenyaré a fer una titella de manera molt senzilla perquè poder passar bones estones fent el bon dia o la bona nit, creant fantàstiques històries o inclús cantat cançons:


- Primer de tot agafeu el mitjó que heu escollit i doblegueu-ne la punta cap endins per fer la forma de la boca. (1)
- Retalleu un cercle ovalat. (2)
- Tot seguit doblegueu el cercle per la meitat. (3)
- Poseu la silicona (si disposeu d’una pistola de silicona a casa) o bé de cola blanca per la part de la cartolina i enganxeu el cercle a la punta del mitjó. (4)
- Ara només caldrà que enganxeu els ulls a la distància adequada: col·loqueu-vos la titella i feu una petita marca on voleu enganxar els ulls i el nas, intentat que els tres elements formin un triangle. (5)


Ara ja la podeu personalitzar segons el vostre gust i imaginació, la “Blanca” està decorada amb plomes blaves i blanques, però també podeu utilitzar llana i fer unes trenes o unes cues....

I ja teniu la vostra titella!!!


MATERIALS
 - Mitjó
- Cartolina vermella
- Tisores
- Pistola de silicona
- Pompons de colors vius de diferents mides (per fer els ulls i el nas)
- Plomes de colors blaves i blanques

 EL MOMENT DE LA PRESENTACIÓ DE LA BLANCA


Quines cares de felicitat!!!

                                                                                                                             Anna i Carme