12 de nov. 2013

SORTIM AL BUTLLETÍ DE LES ESCOLES VERDES


LES ESCOLES VERDES DE VILANOVA DEL VALLÈS TREBALLEN JUNTES

Vilanova del Vallès és un petit poble de la comarca del Vallès Oriental, on les dues escoles de primària i una de les dues escoles bressol formen part de la xarxa d’escoles verdes. La seva proximitat i l’estreta relació que mantenen les ha portat a col·laborar en accions puntuals i a compartir experiències.
Una d’aquestes col·laboracions es va donar a final del curs passat entre alumnes de tercer de l’Escola Mestres Munguet-Cortès i infants de l’Escola Bressol La Baldufa. Tots plegats van treballar a l’hort i van compartir uns moments màgics.
 
Així ho veuen des de l’Escola Bressol La Baldufa:
El dia abans vam deixar-ho tot ben preparat: estris, planter, sorra i regadores. Vam explicar als infants que vindrien els nens i les nenes grans de l’escola del costat a ajudar-nos a cuidar el nostre hort. Els nens i les nenes de tercer curs de l’escola Mestres Munguet-Cortés van arribar molt emocionats i es notava que sabien de què anava la cosa. Portaven les seves pròpies eines i coneixien molt bé el nom de les verdures que vam plantar. Tot es va fer amb un ordre molt bonic, sense donar gaires consignes. Els grans ajudaven els petits i tots van col·laborar d’una manera o altra. L’hort va quedar molt maco i polit i ara només ens queda seguir cuidant-lo per poder obtenir els fruits d’un treball realitzat amb felicitat. L’experiència de fer-ho amb l’escola veïna no té preu! I us recomanem que us animeu a fer aquesta bonica experiència de treballar plegats!”
 
Des de l’Escola Mestres Munguet-Cortès:
Des del nostre projecte d'educació ambiental " Un entorn per viure, un entorn per compartir", ens vam plantejar la possibilitat de cooperar amb les nostres escoles bressol i la veritat és que ha sigut una experiència engrescadora i emocionant. L'Escola bressol "La Baldufa" va estrenar la seva placa d'Escola Verda el curs passat i ens va suggerir la nostra col·laboració en la plantada de diferents hortalisses al seu hort.
Els i les nostres alumnes van estar encantats de poder participar en l'experiència fent de tutors dels petits. Va haver-hi molt bona connexió entre els dos grups d'alumnes, i els de tercer van tenir molta paciència explicant una mica què s’havia de fer i ajudant en tot moment en aquestes tasques. Un cop acabada la feina ens vam quedar una estona al seu pati, jugant amb ells. L'actitud dels nostres nens va ser fantàstica i, als petits, se'ls veia tranquils i contents amb els grans. És una experiència fantàstica que de ben segur repetirem.”
 

 
Si voleu consutar més informació entreu al butlletí del mes de novembre:
 
 
L'equip