23 de gen. 2015

PROPOSTES

Bon dia famílies!
El temps passa volant i els més petits de l’escola cada dia estan més grans. Ara ja parlen entre ells, tenen moments preciosos de complicitat i s’enfilen amb l’ajuda dels mobles, pugen a quatre grapes escales i fins i tot algun s’atreveix a posar-se d’en peus sol!
Som conscients de tota l’evolució que van fent i per això les propostes que fem s’adapten al moment en el que es troben.
Durant aquest dies, en moments de tranquil·litat, els oferim la panera dels tresors.
La panera dels tresors està plena d’objectes d’us quotidià i escollits amb la finalitat de proporcionar estímul i experiència als 5 sentits dels infants: Olfacte, vista, tacte, oïda i gust. Els materials de diverses qualitats ajuden  a traves de la  manipulació a comprovar; textures, temperatures, olors, pes, consistència, forma, color, etcètera.

Amb aquesta proposta volem que gaudeixin d’un moment de concentració màxim en el qual no existeix el temps, ells mateixos poden decidir l’estona que volen manipular un objecte, com volen fer-ho i quan deixar-lo per agafar un altre.  


També han fet experimentació  aprofitant que és època de taronges i llimones! Les experimentacions serveixen per conèixer objectes o materials en un context diferent i d’aquesta manera poder descobrir les seves propietats en primera persona.
En aquest cas volíem que poguessin escollir que volien tastar i quin era el que més els agradava.. Per sorpresa per nosaltres, va ser la llimona la que més va agradar. Això te una explicació, la llimona un cop entra a l’organisme és torna alcalí, per tant deixa de ser àcida, això fa que al principi fem ganyotes, però al final el  seu gust ens agradi.  La taronja pel contrari, no els va agradar gaire, la seva textura és més tova i el seu suc deixa enganxifos. De seguida la van descartar.



Gràcies per la vostra atenció,
Anna i Tatiana

1 comentari:

La Baldufa ha dit...

Quina emoció veure als petits experimentar! He gaudit molt llegint aquesta entrada.
Gràcies per cuidar tan be dels nostres petits!