27 d’abr. 2015

DIBUIXEM AMB RETOLADORS FLUORESCENTS

Un dels racons de la nostra estança que més agrada als infants és l’amagatall. És un espai que els ofereix tranquil·litat, seguretat i on comparteixen moltes estones de joc i complicitat entre ells i elles. A nosaltres, les educadores, aquest espai ens ofereix un munt de possibilitats a l’hora de fer propostes: per exemple ara hi tenim la pissarra fixa per dibuixar amb guixos i també ens permet posar-hi la taula de llum aprofitant la foscor que es produeix quan baixem la cortina.
Fa unes setmanes, a l’amagatall hi vàrem instal·lar una llum ultraviolada, vam empaperar les parets amb paper d’embalar blanc i vam oferir retoladors fluorescents als infants. En un principi els va fascinar el color de la llum veient com es veia el què pintaven, la sorpresa va venir quan vàrem apagar la llum: tot allò que havien dibuixat desapareixia!!! N’hi havia que deien que havien fet màgia, d’altres reien i cridaven davant la sorpresa. També els va agradar molt veure mentre dibuixaven com es reflectia la seva ombra. Tota una experiència que tornarem a repetir i que volem compartir amb vosaltres amb un recull d’imatges.




Dibuixar és planejar, organitzar, ordenar, relacionar i controlar. Joseph Albers (1888- 1976). Artista i professor alemany el treball del qual va crear tant a Europa com a Estats Units la base d’alguns dels programes d’educació artística més influents dels segle XX.


Gràcies per la vostra atenció. Una abraçada
Carme i Irene