28 de set. 2016

L'acolliment

Bon dia famílies!

Mica en mica hem anat deixant enrere el mes de setembre i amb ell, l’acolliment. Els infants ja es senten més segurs, tranquils i relaxats a l’escola. Per aquest motiu considerem que és un bon moment per fer una mirada enrere i recordar com han estat aquests primers dies a l’escola.

A la Baldufa, entenem que el procés d’acolliment s’ha de produir de manera molt tranquil·la i pausada, sense presses, deixant temps als infants i a les famílies perquè es sentin a gust, còmodes, relaxats i feliços a l’escola. Per aquest motiu, aquests dies de setembre els pares o familiars han estat acompanyant-nos dins l’estança, compartint amb nosaltres els moments del dia a dia, donant seguretat i confiança als seus fills. D’aquesta manera els nens i nenes mica en mica anaven consolidant una aproximació cap als companys, a les mestres, als diferents espais de l’escola... i això els ha donat confiança per sentir-se segurs actualment.


Les propostes que hem ofert aquests primers dies han estat pensades amb cura per tal d’oferir als infants espais de jocs tranquils, segurs, que els cridin l’atenció i que a la vegada potenciïn la seva capacitat de descoberta i d’imaginació.


Al grup de grans, entre tots, hem aconseguit que al matí quan arriben a l’estança es creï un clima tranquil i relaxat, on els nens i nenes es senten segurs i acollits. Els pares sempre s’acomiaden d’ells i les mestres adoptem un paper d’acompanyament, de comprensió cap a l’infant i a la família que han de viure el moment d’acomiadar-se donant-los el temps que necessiten.

Des d’aquí volem agrair la confiança, l’ajuda, la tranquil·litat, i la participació que heu tingut totes les famílies aquests primers dies.


Esperem que us sentiu com a casa a La Baldufa!
Mireia i Yolanda