11 de febr. 2013

CAPSES MUSICALS

Com ja sabeu, les capses musicals són un material estrella a la nostre classe: els infants senten molt interès per elles i sempre les demanen per poder cantar tot tipus de cançons.

Què són les capses musicals?

Es tracta de capses de diferents mides i diferents colors on a dins de cadascuna hi ha la fotografia d’un animal o d’un objecte que apareix en una cançó que ells coneixen . Aquesta activitat és molt enriquidora i agrada molt als infants, ja que ells poden participar activament cantant les cançons i a més s’hi afegeix el factor sorpresa en el moment d’obrir la caixa.

Algunes de les cançons que surten són: “Sol solet”, “El cargol”, “Les titelles”... Es tracta de peces relativament breus que permeten la gesticulació.

No hi ha dubte de que la música té efectes apaivagadors. Per això, la cançó esdevé un recurs en moments en el que els infants estan molt actius i amb aquesta proposta aconseguim que tornin a relaxar-se mentre dura la proposta.

La resposta dels infants davant d’aquesta proposta és molt positiva, des del primer moment cantar ens ha unit molt. Els primers dies que vam començar a cantar, la seva reacció va ser sempre la mateixa: escoltar molt atentament i fer molt de silenci. Es crea un petit moment màgic on hi ha molta tranquil·litat i que ells han sapigut valorar molt bé. Compartim un seguit de cançons que molt ràpidament han identificat, o bé han après els que tenen el llenguatge més desenvolupat. També és cert que les cançons acompanyades amb mímica o bé que piquem de mans, són les que més els fan gaudir i riure.

Us deixem un petit tastet d’aquest moment tant màgic: