27 de nov. 2014

JOC LLIURE AMB MATERIAL INESPECÍFIC


Bon dia!
Segurament alguna vegada us haurà cridat l’atenció el material poc convencional que fem servir a l’escola per a què els infants juguin, tant a l’estança com al jardí.
El fet que aquest material no tingui una utilitat preconcebuda, una finalitat concreta fa estimular la seva imaginació, creativitat.
Quan manipulen aquest material es converteix en un joc de descoberta, d'experimentació.

Durant el primer any de vida, amb la seva manipulació i apropant els objectes a la boca descobreixen moltes propietats, qualitat, formes... els sacsegen, canvien de mà, piquen, segurament per descobrir el soroll que provoca aquell objecte al picar. Més tard, i segons en el moment maduratiu en  què es troba cada infant, els combinen, juguen a ficar i treure, apilen, relacionen i així van descobrint les diferents possibilitats de joc.
Aquest material està sempre a l'abast dels infants i poden ser des d’ objectes naturals (pedres, petxines, fulles...), objectes de fusta (culleres, pinces de roba, troncs) objectes metàl·lics (claus, anelles, pots ), de roba (teles, pilotes, mocadors, cintes de colors), de cartró (tubs, capses) etc.
Estar a prop dels infants i poder viure amb ells aquestes experiències, és per nosaltres també un aprenentatge diari. No deixen mai de sorprendre’ns!
Helena i Vero