26 de juny 2015

JOCS D'AIGUA I FARINA

Aquesta setmana vam fer els jocs d’aigua.  A primera hora s’anaven preparant, posant-se el banyador, les sabates d’aigua... tots aquests preparatius augmentaven l’expectació i estaven molt emocionats de fer una cosa molt diferent a la què estan acostumats.
Quan van arribar al jardí i van veure les galledes plenes d’aigua amb pilotes de colors que flotaven, regadores, tubs i pots petits per agafar l’aigua, l’entusiasme va ser general. Alguns infants es ficaven dintre de les galledes, inclús es posaven d’acord i es ficaven en grups de dos o de tres, altres es dedicaven a tirar-se aigua per sobre d’ells mateixos o dels companys, inclús alguns utilitzaven la regadora per regar les plantes que hi ha. Altres jugaven amb les pilotes tirant-les a l’aigua i mirant com suraven. Altres simplement treien l’aigua de les galledes i miraven com queia l’aigua i es feien bassals al seu voltant.

Hem tingut la sort de que feia un dia esplèndid i que ens venia molt de gust fer una activitat tant refrescant! Amb aquest petit recull de fotografies esperem transmetre la joia que van sentir els vostres infants!!!

Durant aquesta setmana també hem realitzat en petit grup una activitat d’experimentació amb farina, que anirem repetint durant el que queda d’escola sempre en grup reduït. Consisteix en deixar al centre de l’estança una taula d’experimentació amb estris diversos: culleres, embuts, pals, coladors... tot el necessari perquè puguin realitzar tot allò que se’ls acudeixi. D’aquesta manera l’infant de manera voluntària tria com vol experimentar i el resultat és evidentment molt gratificant com podeu veure a aquest recull de fotografies. És una manera divertida de treballar tant la motricitat fina i la global. Així com el coneixement lògic-matemàtic, quantitat, pes... d’una manera global i associada a experiències molt gratificants. 


Moltes gràcies,
Yolanda i Tatiana