5 de juny 2015

PROPOSTES PER JUGAR EXPERIMENTANT


Durant el mes de maig, els infants de la nostra estança s’han trobat amb una sèrie de propostes, les quals volem compartir amb vosaltres. Algunes estan preparades a l’estança a primera hora del matí...
En aquesta proposta els infants quan van arribar es van trobar una muntanya de fulles, cubells, pales  i altres recipients per poder recollir, abocar inclòs experimentar trepitjant les fulles o llençar-les a l’aire!


Altres propostes necessiten més temps, hem de preparar l’espai abans de que arribin els infants a l’escola i les oferim generalment a la sala d’experimentació; com és en el cas de l’experimentació amb pintura.
La mestra ofereix el material de manera atractiva per cridar l’atenció dels infants, anem en grup petit (3 o 4 infants) i d’aquesta manera aconseguir més concentració i que puguin gaudir de la proposta manipulant, experimentant, creant, provant diferents maneres de pintar i a diferents llocs (a terra, a la paret, sobre tubs de cartró ...)
La pintura és un material que no a tots els infants agrada durant el primer contacte. Hi ha que no els hi agrada “embrutar-se” i la manipulació la fan amb els pinzells, rodets... d’altres enseguida els hi crida l’atenció tocar amb les mans i descobrir què passa! És aleshores quan uns s’animen a continuar pintant-se el cos i d’altres en canvi demanen que els hi rentem la mà amb la que han tocat la pintura...
Sigui d’una manera o d’altra tots acaben descobrint la seva textura, visualitzen diferents colors i inclús sentint la seva temperatura.
En aquesta ocasió tots/es van gaudir força i no trobàvem el moment de començar a rentar-los i deixar la pintura per un altra ocasió! És l’infant qui diu fins quan vol continuar “jugant” i quan perd interès per l’activitat els hi oferim tornar a l’estança. 

Esperem que hagueu gaudit molt de les propostes !!
Moltes gràcies,
Helena i Jeni