22 de gen. 2016

PROPOSTES A L'ESTANÇA

Bon dia famílies!
Cada matí, com ja sabeu, les mestres preparem propostes diferents a l’estança perquè els infants s’ho trobin quan arribin i el dia comenci d’una manera més atractiva a l’hora de jugar i descobrir.

En moltes ocasions les mestres aprofitem els racons que ja tenim fixes a l’estança incorporant algun element o material nou per fer-lo més atractiu i cridar de nou la seva atenció, com per exemple en el racó de la cuineta. Un dia d’aquesta setmana vam afegir a la taula d’aquest racó diferents recipients: un amb pell de taronja triturada, un altre amb sal gruixuda, i en un plat petxines naturals. D’aquesta manera aconseguim desenvolupar la seva imaginació a l’hora de manipular els diferents elements i afavorim el joc simbòlic acompanyant aquesta proposta d’utensilis quotidians com culleres, plats, olles, forquilles, gots...



En altres ocasions els hi oferim propostes per experimentar com escuma d’afaitar, aquarel·les de diferents colors ...
Amb l’escuma d’afaitar els infants van gaudir moltísim, la seva textura és suau i d’una olor agradable. Aquesta proposta la vam oferir perquè vam observar que els encantava el moment d’anar a rentar-se les mans per poder agafar el sabó amb les mans i jugar amb l’escuma. El vam oferir sobre la taula amb la quantitat justa per poder manipular amb culleres o les mans, presentant-lo dins de oueres (material reciclat) i dins d’algun recipient d’alumini.
Van haver infants que els hi va encantar tocar l’escuma amb les mans, altres s’animaven a fer “pastetes” amb les culleres i remenaven, d’altres jugaven a fer xip xap sobre taula amb les mans. Va provocar molt joc i rialles.

Les aquarel·les també és una proposta que agrada molt als infants. Els primers dies que la vam oferir no entenien molt bé el procediment de mullar primer amb aigua el pinzell per després agafar el color amb el què volien pintar, però poc a poc aquesta coordinació ja la van entendre i cada vegada gaudeixen més aconseguint pintar amb el color que desitgen.
Per nosaltres és molt important veure com els infants gaudeixen i aprenen experimentant i manipulant amb llibertat i sempre tenen el recolzament per part de les mestres quan ho necessiten.

Fins la propera, una abraçada!
Helena i Tatiana