23 de febr. 2016

ELS GRUPS DE GRANS FEM PA

Bon dia famílies!
Els dos grups de grans de l’escola hem tingut una visita molt especial durant dues tardes. Va venir el Xavi, pare de l’Adrià Teixidó, a ensenyar-nos i a ajudar-nos a fer pa. Ell és forner, i amb molta paciència i bon humor ens va ensenyar a elaborar la massa de pa.
El grup3 vam fer pa de Viena. El Xavi portava tots els ingredients i la maquinaria necessària. Primer de tot ens va ensenyar i ens va deixar tocar la farina, el sucre, la mantega,la sal...i quan ja sabíem què era cada cosa...els vam posar tots dins la batedora. Uns minuts barrejant amb força...i finalment teníem la massa feta!
Després ell ens anava donant una mica de massa a cadascú per poder-la manipular, experimentar, tocar, olorar...i fer la forma que volguéssim per després posar-la al forn!
Entre tots vam fer cargols, tortugues, pilotes...i fins i tot la caseta dels Tres Porquets!

El grup 4 uns dies abans també havíem fet pa. Ràpidament als nens i nenes els va cridar l’atenció tot el que explicava el Xavi i l’energia i les ganes que transmetia per elaborar el pa. Vam seure al terra per poder tocar i conèixer tots els ingredients que necessitaríem; la farina, la sal, l’aigua, el llevat... i posteriorment els vam tirar tots dins la batedora. Vam quedar molt sorpresos del soroll que feia la màquina i com anava de ràpid!


Després ens va donar un trosset de massa per cadascú i vam fer la forma que vam voler. La massa se’ns anava enganxant als dits, i hi havia nens que no els feia gaire gràcia, però el Xavi ens va ensenyar que si ens posaven una mica de farina a les mans ens aniria millor.


Finalment vam anar deixant les formes en una safata per posar-les al forn. I quan ja estaven ben cuites...les vam portar a l’estança per provar-les! Va quedar bonísimo!


Un cop vam acabar de fer de forners....va arribar el millor moment pels nens i nenes. El Xavi ens va portar berenar del seu forn de pa! A tots els hi va encantar i es van llepar els dits!



Des d’aquest espai et volem agrair les ganes i la il·lusió que vas transmetre als nens i nenes, i el bon moment que ens vas fer passar a tots. Esperem que t’emportis un record ben bonic i especial. 
Helena, Mireia i Tatiana