3 de febr. 2016

JA FEM PROPOSTES D'EXPERIMENTACIÓ

Amb la manipulació de diferents materials, els infants construeixen  coneixements a través de les pròpies vivències, perceben sensacions  mitjançant tots els sentits (olorant, tocant, mirant, escoltant i tastant) i ajuden a potenciar moltes altres coses, com ara la capacitat de concentració, la motricitat fina o la coordinació mà- ull. En definitiva, manipulant i experimentant construeixen els seus propis aprenentatges de manera lúdica, relaxada i divertida.
Des de fa unes setmanes, els infants més petits de l’escola han començat a gaudir de diferents propostes d’experimentació i manipulació amb tres tipus de materials (farinetes o farina de cereals, pell de taronja i mandarina triturada i paper triturat). Aquestes propostes les hem fet a la mateixa estança.

El primer material que vàrem utilitzar va ser la farina de cereals, d’aquesta manera tots els infants del grup que van voler van poder participar i gaudir-ne, com es veu en el recull d’imatges.


Un altre dia la proposta va consistir en manipular pell de taronja triturada amb una presentació que fos atractiva pels infants, amb estris metàl·lics, de fusta, petxines, culleretes, embuts...i els va agradar tant que l’hem repetit varies vegades.



I l’última experimentació ha estat amb paper triturat, que també va ser una experiència nova i agradable per als infants que van voler participar- hi.


Mica en mica anirem ampliant els materials per experimentar i sortint a altres espais de l’escola per fer-ho.
I de ben segur que repetirem amb aquests mateixos materials, ja que hi ha infants que encara no han volgut participar-hi i als que ja ho han fet segurament els tornarà a motivar.
Moltes gràcies famílies per la vostra atenció.
Una abraçada
Carme i Yolanda