9 de març 2016

LES CAIXES I LES SEVES INFINITES POSSIBILITATS DE JOC

Des de principi de curs, hem tingut a la nostra estança alguna caixa de cartró a l’abast dels infants. Ara que els infants estan a l’escola com si fos casa seva, aquest material ha esdevingut molt interessant i atractiu per a ells.

En aquesta edat en que el llenguatge corporal és el protagonista, les caixes permeten als infants enfilar-se, provar d’entrar i sortir, arrossegar-les, amagar-se, descansar, proporcionar-los moments de relació... En definitiva, els permeten activar totes les seves habilitats motrius d’una manera divertida, com si no estiguessin treballant.
En diferents moments, una caixa pot servir com a seient (com va fer la Mia), per jugar amb el animals o bé per muntar una mini festa de pilotes com va fer el Jael.
També utilitzem les caixes per fer propostes d’experimentació, com en aquesta ocasió amb el paper triturat.
A més a més de les caixes que tenim sempre a l’estança, en alguna ocasió proposem el joc amb una caixa molt més gran, augmentant encara més les possibilitats de joc. En aquesta ocasió la caixa estava enganxada a la paret perquè no es tombés. I el que va passar va ser molt curiós, sense dir-se res després d’una estona d’haver estat passant per dins la caixa caminant, gatejant i rient, van començar a treure el celo que l’enganxava a la paret per poder obrir i tancar les pestanyes de la caixa com si fossin una porta. Es van organitzar per aconseguir el que volien i s’ ho van passar genial.
Fins i tot quan la caixa es va plegar perquè ja no estava enganxada a la paret, els va servir per allargar una mica el joc i passar-hi per sobre (això sí, una mica estranyats del que havia passat).
Una abraçada,
Carme i Yolanda