29 de nov. 2011

L'hora del dinar! (Grans)

L'hora del dinar volem que sigui un moment de plaer per a l’infant i de relació entre aquest i l’adult de referència: l’infant s’alimenta per créixer, per viure.

Durant el dinar, els infants  aprenen pautes socials i cuturals i van adquirint cada vegada més autonomia (dominar la cullera, aprendre a no embrutar-se,...).

És un moment en el que les emocions juguen un paper molt important. Cadascú té una vivència diferent, segons la seva experiència personal i per tant, una actuació diferent en una mateixa situació. A l'escola, cada grup dina amb la seva educadora referent a la seva classe, així què aquesta coneix els gustos, interessos, maneres d'actuar,... de cada infant, i pot individualitzar l'hora del dinar per atendre correctament a les necessitats de cada nen/a.

Els infants es mostren interessats en participar en tot aquest procés d'una forma molt activa: parant la taula, recollint el seu plat,... això fa que visquin l'alimentació com un fet agradable i on poden intervenir, cosa que desperta la seva curiositat.














Com podeu veure, durant el dinar els infants estan molt relaxats i concentrats en allò que estan fent en cada moment. És un bon moment per establir relacions entre iguals i compartir converses interessants al voltant d'un bon plat de menjar!

BON PROFIT!!

5 comentaris:

Toñi ha dit...

Estic d'acord amb vosaltres. Es veu una activitat que feu agradable quan a casa no sempre és així.Al Jan li encanta quedar-se a dinar,sobretot,quan hi ha macarronas (cacarrons diu ell),sovint repeteix plat.Felicitar també a la Carmen, la cuinera. Personalment, penso que els menus estan bé triats. Es podrien penjar al blog i així tothom els podria consultar. Per cert,i el bernar? I podeu fer un tastet de fotos o quan celebreu algun aniversari... Gràcies.

Marc ha dit...

Bon dia,

Totalment d´acord amb el que diu la Toñi... més que res pq és la meva dona i si no estic d´acord a dormir al sofà je je je.

Felicitats pel Blog.

una abraçada i bon cap de setmana a tothom.

Laura ha dit...

Jajajaja!!!!

Laura ha dit...

A més de que l'hora del dinar és un moment genial, estem contentíssims de tenir cuina pròpia a l'escola. Els dinars de la Carmen són boníssimssssss!!!!!!!
Tens raó Toñi amb lo de penjar els menús, bona idea, aviat els posarem!

Miriam Fornelio ha dit...

M'agrada molt veure aquestes fotos!! els nenes participen activament a l'hora del dina.