10 de març 2014

Carnaval, grans

Les dues  setmanes passades han estat unes setmanes de festa i una mica de rauxa, ja que hem celebrat el Carnestoltes.
Fa molt de temps jueus, grecs i romans ja celebraven festes semblants al Carnaval.  Eren festes esbojarrades en les quals els esclaus i els soldats triaven un rei que primer manava tant com volia, però al final havia de morir.
Al llarg de la història, la festa del carnestoltes s'ha intentat prohibir moltes vegades. Amb el temps, però, el Carnaval s'ha convertit en la festa més popular, alegre i participativa de l'any.
El Carnaval també està molt relacionat amb la tradició cristiana. Se celebra uns dies abans del Dimecres de Cendra, dia en que comença la Quaresma, que és un temps de sacrifici. Per això durant el Carnaval s’aprofita per fer tot allò que no es podrà fer durant la Quaresma.
 
Actualment s’escull un rei, el Carnestoltes, que durant uns dies, deixa fer les coses que la resta de l'any estan prohibides o mal vistes. La gent es disfressa, balla, canta i durant unes hores deixem de ser nosaltres mateixos per convertir-nos en el personatge que més gràcia ens faci.
Aquest rei també dóna unes ordres de com s’ha d’anar cada dia: amb sabatilles, corbata, la cara pintada...per fer la festa més divertida!
 
A la Baldufa hem volgut celebrar aquesta tradició seguint la nostra línia metodològica de respecte envers l’infant, per això  totes les propostes que hem fet durant aquestes  setmanes i com sempre fem, han estat pensades per oferir als infants moments de descoberta de nous materials (maquillatge, carotes, perruques, disfresses...) però deixant que fos cada infant que escollís allò amb el que volia jugar, disfressar-se...o no.
I el resultat han estat unes setmanes que ens han deixat moments i imatges molt divertides  que volem compartir amb tots vosaltres a través d’ aquest espai.

 
 

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra col·laboració.

Carme i Mireia