12 de maig 2015

PROPOSTES I DESCOBRIMENTS

Els nens/es quan manipulen ho fan amb motivacions diverses, sovint ho fan per jugar, sentir els materials i gaudir-ne, i altres vegades els ajuden a satisfer necessitats específiques d’expressar-se i comunicar-se amb l’entorn.
A través de les seves experiències esdevenen una activitat fonamentalment lúdica en què  els infants se submergeixen amb totes les seves vivències i emocions. Per als més petits no hi ha cànons, ni idees preconcebudes.

Nosaltres, a l’escola, sempre els oferim diferents materials amb els que ells busquen alternatives. Com podeu veure a les següents imatges els infants experimenten amb diversos elements, els toquen, els modelen, i en aquesta interacció es va desenvolupant la seva psicomotricitat fina.



La proposta de les llanternes també va ser molt interessant, el primer contacte va ser un moment molt important pels infants, van descobrir un punt de llum amb el qual podien jugar i controlar. Els infants es van mostrar molt motivats, amb moltes ganes d’experimentar, al principi movien la llanterna sense control, però poc a poc van anar buscant i controlant el punt de llum.
Primer van jugar amb les llanternes lliurement i un cop l’activitat interessava menys als
nens/es, les educadores anàvem introduint nous materials amb els que podien continuar descobrint.
Aquesta activitat va deixar bocabadats als menuts que només feien que mirar-ho tot, les parets, el sostre, la seva roba….

L´interès dels infants per descobrir mai deixa de sorprendre’ns, totes les experiènces són molt enriquidores tant per ells com per nosaltres les educadores.

Alicia i Irene