23 de jul. 2015

JOCS D'AIGUA

Bon dia famílies!
Com sabeu, amb l’arribada de la calor ja fa unes setmanes hem incorporat propostes de joc més refrescants!
Cada dimecres, abans de que arribin els infants preparem en un racó del nostre jardí diferents propostes per jugar amb aigua. Amb la finalitat de cridar la seva atenció, cada setmana anem variant els diferents elements de joc ...
Regadores, coladors amb gots (als infants els hi encanta descobrir què passa quan fiquen l’aigua a través del colador),  pedres i suros (la manipulació els hi va fer descobrir que uns suren i altres no), petxines (en algun cas fins i tot les fan servir per recollir aigua, altres vegades les agafen i observen el seu tacte), capsules de cafè buides de diferents colors (els colors metal·litzats els hi crida l’atenció i molts van acabar recollint aigua amb elles d’una manera molt minuciosa), cotxes (al costat els hi vam  facilitar una rampa per enriquir el seu joc) i diferents animals (molts s’inicien amb el joc simbòlic i els mullen, imiten els sons...)
Un dia els vam oferir glaçons de gel amb safates diferents, va ser un èxit! Uns els llepaven com si fossin gelats, altres els manipulaven i quan sentien el fred a les mans els tornaven a deixar, altres els recollien i llençaven a l’aigua ...
El fet d’estar a l’aire lliure, jugant i descobrint el que ens envolta fa que tots els infants gaudeixin moltíssim! L’altre dia fins i tot vam aprofitar l’ocasió per regar les plantes que hi havia el nostre voltant, cada un buscava el recipient que més l’interessava, l’omplia d’aigua i es desplaçava fent equilibri per no basar-se l’aigua fins a la planta que volia regar!

Volem compartir amb vosaltres algun d’aquests moments, que tingueu un bon dia i aprofitem per desitjar-vos un bon estiu!!

Helena i Yolanda