24 de jul. 2015

PROPOSTES D'AIGUA AL JARDÍ

Bon dia famílies! 

Com ja sabeu, i de ben segur que ho esteu notant, portem uns dies que fa molta calor i els nens i nenes a l’escola també ho noten. Per aquest motiu estem adaptant les diferents propostes d’aquests dies així com també les rutines diàries. Per exemple, fent l’arribada al jardí ja que a aquesta hora la temperatura és molt més agradable. 

Les propostes que estem oferint als infants aquests dies estan relacionades amb l’aigua. Per exemple hem ofert aigua a les safates d’experimentació juntament amb altres estris com ara taps de suro, pilotes, animals... d’aquesta manera els infants podien observar si els objectes suraven o no, comparar els que més pesaven amb els que menys... Un altre dia vam canviar aquestes elements per estris de la cuineta que els va servir per poder fer transvasaments, omplir recipients, buidar-los... i fins i tot crear situacions de la vida quotidiana com rentar a una nina o netejar els pantalons que s’havien embrutat amb la sorra! 




La següent proposta que us volem mostrar ha estat gels de colors! Aquests glaçons eren amb colorant i a mesura que s’anaven desfent tenyien la tela i el paper que havíem posat sobre la taula. Aquesta proposta va permetre als infants descobrir noves situacions i textures ja que a mesura que passava el temps el gel deixava d’existir i ja no podien ni posar-se’l a la boca per descobrir quin gust tenia, ni resseguir els seus braços amb el glaçó ni tampoc observar com relliscava entre els seus dits.


Les últimes imatges que us volem mostrat són del dia que vam esmorzar brotxetes de fruita al jardí. Aquest va ser un esmorzar molt refrescant i als nens i nenes els va encantar! 


Esperem que hagueu gaudit mirant aquestes imatges tan refrescants, però abans volem acabar amb una frase que resumeix molt bé les situacions que s’ha donat aquests dies amb les propostes d’aigua que hem ofert. 

“Els infants són experts creant espais i situacions, només necessiten disposar d’alguns materials per poder transformar-los i transformar-se”. 
Silvia Palou

Una abraçada!
Mireia, Yolanda i Tatiana