14 de jul. 2015

PROJECTE CUCS DE SEDA

El curs s’acaba i no voldríem fer-ho sense compartir amb vosaltres una experiència que hem viscut amb els vostres fills i filles. El mes de març la Mireia Salgueiro ens va regalar una caixa amb cucs de seda molt i molt petits.


I aquí va començar aquest projecte, que ens ha servit per aprendre moltes coses d’una manera vivencial. Ens vam adonar que els cucs de seda només mengen fulles de morera, que l’arbre que tenim davant la nostra estança és una morera i que els cucs de seda mengen moooooooolt. (Es passen el dia menjant).
La Irene ens va portar unes fotos de tot el procés de transformació dels cucs i l’Adrià va portar un conte molt bonic que també l’explicava.



Algunes coses que comenten o s'han adonat els infants durant aquests dies han estat que: hi ha cucs que són blancs i d’altres que tenen ratlles, que quan els cucs són molt grans, comencen a formar el capoll o la CASETA com dèiem nosaltres i que dins d'aquesta Caseta en sortirà una papallona que posarà ous per que tornin a sortir més cucs.
Cada dia quan sortíem al jardí recollíem fulles de morera i  les canviàvem per les que havien quedat seques. Això els primers dies ho havíem de fer les educadores, ja que els cucs eren molt petits i calia anar amb comte de no aixafar-los, però a mesura que van anar creixent ho feien els mateixos infants. I mentre  els cucs anaven creixent veiem tot el procés, igual que en les fotografies i que en el conte. I el més important que vàrem aprendre amb aquest projecte va ser el RESPECTE envers un altre ésser viu.
Com sempre us volem deixar amb un recull d’imatges:



Moltes gràcies i una abraçada.
Carme i Irene