5 d’abr. 2016

JOC HEURÍSTIC

Benvolgudes famílies!
Com ja sabeu, el Grup 1 s’ha desdoblat amb la incorporació de nous infants a l’escola, d’aquesta manera hem iniciat una nova etapa en la que les necessitats dels nens i les nenes han canviat. Ens hem adonat de les ganes i de la necessitat que tenen els infants de manipular, explorar, moure’s i descobrir tot allò que els envolta, per això us volem mostrar les imatges d’una nova proposta de joc.

Es tracta del “joc heurístic” o també anomenat “joc de la descoberta d’objectes”. Aquesta proposta està adreçada als infants d’entre 12 a 24 mesos, consistint en l’exploració i combinació d’objectes diversos. Partim d’objectes de la natura, recollits de casa i/o dels comerços, que es caracteritzen perquè són indefinits, per la seva varietat de textures, colors, formes i mides. Així per exemple trobem: anelles de fusta, petxines, flameres, taps de suro, rul·los, pinyes, trossos de mànega, de cadenes, de cintes... juntament amb pots contenidors de diverses grandàries.


Les educadores preparem l’espai distribuint alguns dels objectes, per exemple: cordes, pinyes, anelles i petxines, juntament amb pots contenidors variats. A les fotos veiem els infants manipulant lliurement el material i fent les combinacions que desitgen, d’aquesta manera descobreixen les propietats dels objectes(forma, pes, color, textura...). Però també coordinen els seus movimentsi aquests es tornen més precisos. De forma lliure satisfan el seu desig d’acció, posant en marxa la capacitat de concentració, imaginació i observació.




Com podeu observar, les possibilitats de joc que ofereix aquest tipus de material són moltes i complexes, per això no només l’utilitzem pel “joc heurístic”, sinó que sovint forma part dels elements que tenim a l’estança.
Una abraçada!
Imma i Yolanda