11 d’oct. 2016

EL JARDÍ

Per als infants del grup dos el procés d’acolliment d’aquest any gairebé no ha existit, bàsicament pel fet que la majoria dels infants del grup (8 de 10) ja venien a l’escola el curs anterior i ja coneixien l’estança i perquè no han canviat de persona referent. Això ha fet que l’adaptació dels dos companys nous que han començat ara a l’octubre vagi més ràpid.
Un dels espais on s’han hagut d’adaptar els vostres infants ha estat el jardí, tot i que ja el coneixien del curs passat, la majoria de vegades que hi havien estat era quan estaven sols o amb pocs infants més grans. Recordeu que nosaltres teníem el nostre “jardí VIP”. Per tant han hagut de conèixer un espai molt gran per a ells, amb més sorolls, obstacles, estructures noves i més infants i persones adultes.

Els primers dies d’escola quan sortíem al jardí, alguns infants es quedaven davant la porta de la nostra estança o fins i tot tornaven a entrar. D’altres buscaven la complicitat de la germana gran o espais que els donés tranquil·litat.



I així respectant el ritme d’adaptació de cadascú a aquest nou espai cada vegada han anat arribant més lluny, jugant amb les diferents estructures i racons i superant nous reptes cada dia.



I quan diem que sortim al jardí ja tots van cap a la porta i es posen molt contents.
A la Nora i el Lucas, que són els dos companys nous, el jardí els ha agradat molt des del primer dia i el fet de sortir cada dia els ha ajudat molt en el seu procés d’acolliment.


Una cordial salutació,
Carme

“Pot ser un jardí ric i meravellós, que dóna veu a l’esperança i afirma la convicció que els infants tenen dret a una infància sana i rica d’ imaginació. Una fulla, una pedra, una ploma, una branqueta, un entorn natural, poden oferir infinites invitacions per aflorar mil i una emocions.”
Monica Guerra,  Bambini e Natura