10 d’oct. 2016

Pasta de sal

Bon dia famílies!!!!
Aprofitant que ja hem deixat enrere l’adaptació i els infants ja veuen l’estança com un espai més del seu entorn, les propostes que anem fent han anat variant.

L’altre dia la proposta que van trobar era pasta de sal. La pasta de sal és molt semblant a la plastilina, la diferencia més notable és el color i la seva textura. La pasta de sal és molt més fàcil de manipular i això provoca una estona de joc molt més duradora. Per acompanyar-la els vam oferir objectes diversos: anelles, pinces de fusta, taps de plàstic, petits llistons.. Tot era material inespecífic, aquest tipus de material no dona una consigna concreta als infants, sinó que deixa que la seva imaginació sigui la protagonista de la proposta.

Amb aquesta proposta són molts els aspectes que es treballen: la motricitat fina, la relaxació, conceptes matemàtics, la seva capacitat de concentració i la creativitat.



Durant la manipulació de la pasta de sal van anar sorgint diferents converses, alguns infants em van explicar que feien pastissos i fins i tot van posar-hi espelmes. Altres feien croquetes i d’altres feien el pa!


També els va cridar l’atenció que se’ls embrutaven les mans conforme anaven manipulant la massa i alguns volien rentar-se-les.


Esperem que gaudiu de les imatges tant com ells d’aquesta estona de joc!
Fins la propera!
Anna