9 de set. 2012

PRIMERS DIES DEL GRUP 1


Benvingudes famílies!!!!

Ja portem uns dies d’adaptació i tant els infants com les famílies esteu coneixent a poc a poc l’escola, la nostra estança, els infants i la mestra.
Els petits s’han d’adaptar a la separació dels pares durant unes hores en un espai nou on troben unes persones desconegudes,... gràcies a l’adaptació aquest entorn i aquests adults esdevindran coneguts i els transmetran sentiments de seguretat, confiança,... cada infant s’adaptarà al seu ritme i la mestra sempre donarà a cada infant el temps que necessiti per sentir-se còmode i tranquil.
A mida que van passant els dies els infants es van adonant que les persones que estem a l’escola també els donem afecte, estem pendents de cobrir les seves necessitats,... i es comença a establir un vincle d’afecte entre la mestra i l’infant.
També descobreixen que poden gaudir d’experiències agradables i plenes de continguts al llarg del dia, jocs de falda, la màgia de les cançons, propostes de joc diverses,... i així, a poc a poc, els infants que ploraven deixen de fer-ho per començar a gaudir de la seva estada a l’escola!
Us deixem un collage per a presentar al grup 1, els més pettis de l'escola!
 


L’essencial és que l’infant descobreixi les coses per ell mateix. Tot el que obtingui a través de la seva pròpia experiència li proporcionarà un saber molt diferent d’aquell que aconsegueix quan se li donen les respostes.

Emmi Pikler, pediatra hongaresa
Cristina