14 de maig 2014

Presentació mestres

Com fem cada any, ens agradaría que veiéssiu una petita presentació de les mestres, perquè les coneixeu millor. 

JENIFER CABALLERO


Grup i tasca que desenvolupa a l’escola: Direcció i suport del grup 1
Descripció de com em veuen: La Jenni és una persona molt activa. Sempre té propostes a oferir, propostes de millora i de canvi. És una persona molt sincera amb la qual es pot parlar sempre que ho necessitis; innovadora i creativa, quan ningú te una idea, ella treu idees del no res! Sempre és respectuosa amb les necessitats dels infants, els ajuda quan ho necessiten ( igual que amb els adults ). En definitiva, estima tot el que fa perquè esta convençuda de les raons de rerefons de les decisions que pren. No fa res a l'atzar, tot té la seva justificació.
Aficions i peculiaritats meves: m’agrada fer esport en general i caminar per la muntanya. M’agrada viatjar i preparar els viatges! Sóc una persona molt organitzada perquè tinc poca memòria... Gaudeixo molt del temps lliure i em distrec  amb una mosca volant!
Perquè m’agrada ser mestra?: perquè sempre m’ha interessat l’educació i trobo que ser mestra d’escola bressol et permet gaudir de l’estima incondicional dels infants i aprendre cada dia de l’etapa més genial de la nostra vida, una etapa on aprenem  a parlar, a caminar, a entendre.. aquesta etapa només passa un cop a la vida!
Què és per mi l’educació?: El tema més important del món! Trobo que no li donem tota la importància que té. L’educació és la base de la vida i sempre hauria d’estar en constant renovació, sempre podem aprendre més!
Perquè m’agrada la Baldufa? Que valoro més del seu projecte pedagògic i metodologia?: trobo que és el projecte educatiu més bonic pel que he treballat en tota la meva experiència com a mestra. M’agrada el concepte educatiu del respecte individual de l’evolució de l’infant. És una escola oberta a la constant reflexió i es treballa molt per millorar dia a dia.
Un missatge al món?: L’altre dia vaig escoltar aquesta frase a la televisió: “Si eduquem als infants no tindrem que castigar al adults.”

TATIANA ALBA


Grup i tasca que desenvolupa a l’escola:  Mestra referent al grup 1 i coordinadora
Descripció de com em veuen: quedeu-vos amb aquesta cara perquè aquesta noia arribarà ben lluny!. La "Tati", així és com tots la coneixem, és una persona molt completa! pots demanar-li qualsevol  cosa que ella t’ho mirarà d’aconseguir per totes les vies. La Tati sempre està somrient i sempre ens diu: - que faríeu sense mí? – i és ben cert, però no li digueu mai!. A la Tati se li donen molt bé les tasques informàtiques i per això s’encarrega d’aquesta feina a l’escola. Té una relació molt especial amb els infants de l’escola i tots l’estimen molt. Esperem que ens acompanyi per sempre a la Baldufa!
Aficions i peculiaritats meves: m’agrada molt gaudir dels meus amics/amigues i de la meva família (sobretot de les meves nebodes, la Nora i la Iris). M’agrada molt anar a la platja, gaudir del bon menjar i sobretot, tenir molt de temps per mi, per relaxar-me i dormir molt! Les pel·lícules en versió original, L’APM i escoltar música són el meu passatemps. La meva gran afició: el Futbol Club Barcelona!
Perquè m’agrada ser mestra?: la professió de mestre és vocacional, quan esculls seguir aquest camí és per amor, amor a la feina que estàs a punt de realitzar. Després de viure la meva època com a estudiant vaig creure necessari fer canvis ( i molts canvis!) en l’àmbit educacional i és per aquest motiu que cada dia m’agrada millorar més i més tot allò que fem, millorar per fer que els nostres infants siguin el més feliços i alegres possibles. El que em fa despertar-me cada dia amb ganes d’anar a treballar és el fet de pensar que quan arribi a l’escola (sigui quin sigui el meu estat d’ànim) sempre acabaré amb un somriure gràcies a l’amor que ens donen gratuïtament els nostres alumnes a l’escola. Cada dia ens aporten nous coneixements, noves maneres de conèixer tot el que ens envolta, i sobretot els nostres alumnes ens ensenyen cada dia a viure.
Què és per mi l’educació?: l’educació, per mi, és un mitjà que tenim a la nostra societat per socialitzar, enriquir i formar als nostres infants. Pot ser millor o pitjor, però ens ajuda durant el temps a formar el nostre coneixement, la nostra manera de ser i de relacionar-nos. En definitiva, és el pilar bàsic del nostre futur, no només professional, sinó personal (ens forma com a persones).
Perquè m’agrada la Baldufa? Qué valoro més del seu projecte pedagògic i metodologia?: ja fa 5 anys que treballo a la Baldufa, i cada dia m’agrada més treballar en aquesta empresa. Crec que tenim un projecte pedagògic molt potent, un projecte que acompanya a l’infant en els seus primers anys de vida, els quals són els més importants. El respecte a l’infant i al seu moviment motor, les propostes de joc que oferim als infants, les safates d’experimentació, els moments de cura individualitzats i les relacions i vincles que es creen entre la mestra i l’infant són els pilars més importants de la nostra metodologia, la qual respecta en tot moment les decisions dels infants.
Un missatge al món?: “Quan tenia 5 anys la meva mare sempre deia que la felicitat era la clau de la vida. Quan vaig anar a l’escola em van preguntar què volia ser quan fos gran, jo vaig escriure “feliç”. A l’escola em van dir que no vaig entendre la tasca assignada, i jo els vaig dir que no entenien la vida” 
 –John Lennon

ANNA SOTO
 
Grup i tasca que desenvolupa a l’escola: Sóc la mestra referent del grup 2.

Descripció de com em veuen: L’Anna va entrar en la Baldufa el curs passat, com estudiant de pràctiques. Quan va acabar les pràctiques, vam decidir que era una molt bona candidata per formar part de l’equip de mestres de l’escola. És una noia amb molta iniciativa i, el que és més important, amb moltes ganes d’aprendre i de millorar dia a dia. És molt tendre amb els infants i els observa i escolta de manera contínua per poder donar-los sempre la millor atenció. Sempre es qüestiona tot allò que fa i no tothom té aquesta visió d’autocrítica, ja que és això el que finalment et permet millorar dia a dia.

Aficions i peculiaritats meves: m’encanten els animals, sobre tot els dofins i els gossos. M’agrada gaudir dels meus amics i amigues, parella i sobre tot, de tot el temps lliure que pugui tenir! M’encanta llegir, però el que de veritat hem deixa sense alè és viatjar!

Perquè m’agrada ser mestra?: m’encanta la innocència dels infants, com gaudeixen de situacions que per nosaltres passen desapercebudes i tot el que ens poden ensenyar del seu petit món. El que m’enamora cada dia és veure com somriuen i pensar que tú, com a mestra, formes part de la seva felicitat.

Què és per mi l’educació?: per mi és un valor importantíssim que la política intenta destruir dia a dia. L’educació ens dona uns valors que aprenem des de que som petits i ens ajudarà en tot el nostre camí. Sense educació no hi ha futur.
Perquè m’agrada la Baldufa? Que valoro més del seu projecte pedagògic i metodologia?: El que més m’agrada de la Baldufa és que respectem el moment maduratiu de cada infant. El que valoro de la seva metodologia és que els infants poden escollir que volen fer sense obligar-los, respectant al màxim les seves necessitat. Però sobretot, com aquest projecte pedagògic mostra que no cal forçar cap situació, experimentació o manipulació, els infants jugant viuen milions de coses.

Un missatge al món?: Sabem el que som però encara no sabem el que podem arribar a ser  “ William Shakespeare”.

MIREIA AGUSTÍ


Grup i tasca que desenvolupa a l’escola:  Mestra de suport dels grups 2 i 3
Descripció de com em veuen: La Mireia és tot tendresa. La seva forma de ser i de viure el dia a dia a l’escola ens ha demostrat que té un gran cor i una manera de conèixer i d’entendre als infants molt bonica. És molt activa, mai la veurem sense fer res! Ella sempre té coses a fer! Compagina la feina amb moltes altres tasques i, tot i així, no perd l’energia i el somriure que l’acompanya allà on vagi. Esperem que continuï amb nosaltres molt temps!

Aficions i peculiaritats meves:  m’agrada molt viatjar, sempre que puc m’escapo a algun lloc. Una de les coses que també m’agrada molt és anar a la platja o fer alguna excursió per la muntanya. A més a més, gaudeixo molt anant al teatre o a diferents concerts.

Perquè m’agrada ser mestra?: Des de ben petita he volgut ser mestra. Penso que és una de les feines més vocacionals i gratificants que hi pot haver. És impressionant veure les evolucions i els progressos que fan els infants en aquesta etapa i crec que aquest és un dels privilegis que té aquesta feina.

Què és per mi l’educació?:  Per mi l’educació és acompanyar als infants en el seu creixement, oferint-li eines i recursos perquè ell mateix pugui crear el seu camí.


Crec que l’educació, transmesa amb respecte i estima, és un dels pilars, juntament amb la família, per adquirir uns valors i uns coneixements de cara a la societat que volem aconseguir. L’escola, des del meu punt de vista, és un espai privilegiat per canviar el món.


Perquè m’agrada la Baldufa? Que valoro més del seu projecte pedagògic i metodologia?: La Baldufa m’agrada perquè és una escola que es preocupa perquè els infants i les famílies es sentin com a casa, és a dir, que es facin seva l’escola. Destacaria el respecte envers l’infant, escoltant el què el nen/a necessita en cada moment, respectant el temps que cada infant necessita en el seu procés evolutiu i la importància, així com també la tendresa i la cura, que es dona en moments tan quotidians, com ara el canvi de bolquers, l’hora del dinar, del dormir...

Un missatge al món?: No facis de l’educació un càstig. L’ aprenentatge comença amb la llibertat. Deixa’ls que explorin i descobreixin que no només es tracta de llibres i quaderns, sinó d’aprendre a viure. 
CARME COROMINES


Grup i tasca que desenvolupa a l’escola: Mestra referent del Grup-3
Descripció de com em veuen: la Carme fa un any que ens acompanya a la Baldufa però ja s’ha tornat indispensable! És una persona molt activa i creativa i es nota que treballa amb molta il·lusió amb els infants. Sempre està disposada a donar un cop a de mà a tothom. Ha encaixat molt bé a la nostra escola; infants, mestres i famílies estem molt contents de tenir-la entre nosaltres.
Aficions i peculiaritats meves: com a principals aficions m’agrada fer esport (senderisme  i bicicleta de muntanya),llegir, anar al teatre i cinema, cuinar, escoltar música i restauració de mobles. Com a peculiaritat, no m’agrada anar a comprar roba ni als grans centres comercials.
Perquè m’agrada ser mestra?: sobretot pel fet d’estar en contacte amb els infants i per que he descobert que és la meva vocació.
Què és per mi l’educació?: proporcionar eines, recursos ,mecanismes, afecte, valors... per que els infants es desenvolupin com a persones lliures.
Perquè m’agrada la Baldufa? Qué valoro més del seu projecte pedagògic i metodologia?: principalment m’agrada per  la seva metodologia. Valoro el respecte envers els infants, se’ls escolta, se’ls deixa escollir, no s’obliga a res. I sobretot m’agrada treballar mitjançant la manipulació  i  l’experimentació.
Un missatge al món?: Que aprengui dels infants, saben ser feliços amb les coses senzilles i no coneixen l’hipocresia.

HELENA
Grup i tasca que desenvolupa a l’escola: Referent grup Mitjans-1”
Descripció de com em veuen:  L’Helena ha entrat a formar part de l’equip educatiu de la Baldufa quan el curs ja havia començat però això no ha estat un obstacle per ella per adaptar-se ràpidament al dia a dia de l’escola així com també als infants. Com moltes altres mares compagina la feina amb la seva responsabilitat com a mare però mai la veureu arribar a l’escola cansada, sempre treu forces d’ on sigui i demostra una implicació diària tant en l’àmbit professional com el personal. És una persona molt crítica i exigent amb ella mateixa i aquest és un dels motius que la porten a millorar i a créixer diàriament.

Aficions i peculiaritats meves: M’agrada la muntanya, sortir a passejar amb el meu marit i fills i gaudir del temps lliure valorant cada instant de tranquil.litat, fer un cafè en una terrasseta xerrant amb algun amic, una barbacoa amb gent que estimes, seure al terra gaudint de la natura i respirar aire pur, en definitiva les coses més senzilles que ens regala la vida!.
Perquè m’agrada ser mestra?: Des de ben petita m’han agradat els infants, he descobert que és la meva vocació i que sense dubte és el treball més gratificant, treballar amb nens-es és un regal!.

Què és per mi l’educació?: Escoltar als infants, recolzar a cada un d’ells, de manera independent, segons el seu procés evolutiu i acompanyar-lo en els seus aprenentatges sempre amb respecte i estima.

Perquè m’agrada la Baldufa? Que valoro més del seu projecte pedagògic i metodología?: M’agrada la seva metodologia per que respecten el moviment lliure de cada infant. Des de l’observació cobreixen les necessitats de cada un d’ells oferint recursos i/o propostes.  

Un missatge al món?: "Ensenya als teus fills a ser feliços, no rics. Quan creixin entendran el valor de les coses... No el preu"
MARTA SALGUEIROGrup i tasca que desenvolupa a l’escola: Mestra de suport dels grups 2 i 3

Descripció de com em veuen: la Marta és una persona molt activa. Ella també ha entrat a formar part de l'equip educatiu quan el curs ja estava en marxa però des d'un primer moment ha demostrat una gran implicació. Compagina la feina a la Baldufa amb la de monitora en una escola de tenis, però té la suficient energía per estar al cent per cent en els dos treballs. No sap estar quieta! Sempre la veureu amb un somriure a la cara i la seva rialla que no deixa indiferent a ningú.

Aficions i peculiaritats meves: La meva principal afició és viatjar, conèixer diferents llocs i cultures, i relacionar-me amb molta gent. D’altra banda, també m’agrada molt fer esport, concretament jugar a tennis, que és l’esport que practico des dels 5 anys, i que m’ha permès viatjar arreu del món.

Perquè m’agrada ser mestra?: Ser mestre és totalment vocacional. A més a més,considero que no hi ha cap altra professió on s’aprengui tantíssim dels altres, sobretot dels infants. M’agrada perquè implica compromís, sensibilitat, vocació, honradesa, il·lusió i nous reptes!


Què és per mi l’educació?: Per mi l’educació és fomentar una mirada respecte a l’infant i les múltiples capacitats i talents que cadascú pot potenciar. Escoltar a cada nen i facilitar camins i estímuls diferenciats per ajudar a cadascú a desenvolupar-se d’una manera única.


Perquè m’agrada la Baldufa? Que valoro més del seu projecte pedagògic i metodologia?: El que més destaco de l’escola és el respecte que es té vers l’infant i tot el que l’envolta. A la Baldufa s’aprèn a viure!


Un missatge al món?: Viu i sigues feliç!
3 comentaris:

Sergio ha dit...

Una de las mejores entradas al blog. Muy buena idea exponer un poco de cada profesora. Ahora sabemos algo más de las educadoras de nuestros hijos. Como padres novicios, todo nos da miedo, sobre todo cuando tenemos que dejar a nuestros pequeños tanto tiempo sin nosotros. Poco a poco y con el día a día, vamos teniendo esa confianaza que nos hace falta y que vosotras nos dais. Se nota que detrás de este gran equipo humano hay pura vocación. ¡Enhorabuena!

muñoz's ha dit...

En esta casa estamos encantadas\os con todas Martina esta muy feliz,cada día más y va muuuuuuy contenta a la guarde muchas tardes llora por ir!!!!!!lo dicho estoy felicísima de haber elegido esta guarde!!!!!

Azucena Linares Gómez ha dit...

Moltes gràcies per explicar una mica de vosaltres mateixa... una activitat molt valenta!!!!