14 de maig 2014

SUC DE TARONJA

Bon dia!
Cada dia a mig matí, fem un tastet de fruita (poma, plàtan, pera, mandarina...). És un moment molt agradable per a tots i que els infants ja esperen.
Quan anunciem que anem a menjar fruita molts ja s’asseuen a la taula a esperar que pelem la fruita, la tallem a trossos i la compartim.
El divendres passat vàrem fer com a novetat suc de taronja!.
Els infants van gaudir moltíssim amb aquesta proposta. Van haver  infants que volien  col·laborar a l’hora d’exprimir la taronja, tot i que els hi va costar una mica ja que l’exprimidor  era manual. Tot i això va ser una bona oportunitat per practicar la motricitat fina (agafar amb les mans la mitja taronja, girar la mà en les dues direccions per aconseguir fer suc). Els feia molta il·lusió comprovar com anava creixent el suc!.
Amb aquesta proposta experimentem diferents sentits com son el gust, l'olfacte, el tacte... Hi havia algun infant que es va estimar més tastar la taronja directament abans d'exprimir-la, d’altres la tocaven per dins, la llepaven, algun feia cares per que pot ser li semblava àcida i molts es llepaven els dits després de tocar-la...
A tots els hi va encantar el suc de taronja que després d'exprimir vàrem servir en gots.
 
 
 
 
 
 
 
Que tingueu un bon dia,

Helena i Tatiana