29 de maig 2014

ELS CONTES

Si busquem al diccionari què és un conte ens posa les següents definicions:

·         Narració breu d’un fet o fets, reals o ficticis, amb la  intenció de divertir i entretenir.
·         Relació d’un esdeveniment fals o de pura invenció.

Altres definicions provenen de la saviesa popular com ara:
·         Mitjà per fer comprendre als petits el món en què viuen.
·         El conte és una capseta de sentiments.

Encara que escollim la definició que vulguem, el conte té un gran valor educatiu, per a nosaltres és un gran recurs. Mitjançant els contes els infants es posen en contacte amb la realitat o bé amb el món de la fantasia; comencen a conèixer valors com ara el respecte, la generositat...i afavoreix moments de diàleg entre la persona adulta que l’explica i els infants així com també entre els mateixos infants. A través del conte els nens i nenes exerciten l’escolta i la comprensió d’una manera lúdica i plàcida.

En el nostre grup l’interès  que tenen els infants pels contes és molt gran, gairebé cada dia n’expliquem un o dos, ja que els nens i nenes ho demanen.  Els hi agrada tant que ara ja saben quin conte volen i ja no diuen “expliques un conte?” sinó: “explica en Patufet, o el Cargol i l’Herba de Poliol o la Llegenda de Sant Jordi” o últimament “El monstre de colors”. A l’estança tenen contes i titelles al seu abast, en moltes ocasions es formen grups d’infants que s’expliquen contes entre ells/es i que després representen ja sigui amb les titelles o be disfressant-se, creant una gran complicitat entre ells/es i moments molt especials.

Com sempre us deixem amb un recull d’imatges per a que també pugueu gaudir d’aquests moments. Una abraçada a totes i totes.
 

Carme i Marta