14 d’oct. 2014

EXPERIMENTACIÓ FULLES

Bon dia famílies,

El curs ja està en marxa i el procés d’acolliment a l’escola mica en mica l’anem deixant enrere. Els infants es troben més tranquils i segurs i per tant, creiem que és un bon moment per començar a realitzar propostes amb tots els nens i nenes.
El grup de mitjans hem començat a experimentar amb un material molt característic i conegut en l’època de l’any en la que ens trobem: les fulles. La tardor, com qualsevol altra estació, ens dóna elements naturals que ens ajuden a conèixer el nostre entorn proper.
Amb la baixada de les temperatures, les fulles s’assequen i cauen dels arbres. Les voreres, els carrers, els parcs, les places... s’inunden de fulles formant una gran catifa de molts colors (vermells, grocs, marrons...)
A La Baldufa, un dels propòsits que perseguim amb totes les propostes que oferim és que els infants gaudeixin amb el que estan fent. Per aquest motiu se’ls convida, a descobrir la proposta que prèviament les mestres hem preparat.
 
 
Les experimentacions sempre les portem a terme en grup reduïts per tal d’aconseguir un clima relaxat i tranquil i, a la vegada, que els infants es puguin moure còmodament per tot l’espai.
El paper de la mestra al llarg de les experimentacions és d’observar les descobertes que fan els infants  i donar-los seguretat, sense interferir en els seus aprenentatges.
A continuació, us deixem un recull d’imatges del què va significar pels infants manipular les fulles, escoltar el soroll que feien quan les trepitjaven, intentar guardar-les en un recipient...
 
 

 
 
 

“L’art d’investigar està ja en les mans dels infants”.
Loris Malaguzzi (pedagog italià)

Una abraçada!
Mireia i Vero