22 d’oct. 2014

PROPOSTA CAPSA TARDOR

Després del procés d’acolliment els infants ja es troben més tranquils i preparats per gaudir de les propostes que les mestres els hi preparem.

Mitjançant l’observació dels infants a l’estança, el jardí … descobrim què els pot interessar en cada moment i així intentem oferir el material necessari o dissenyem propostes on poden descobrir, manipular, experimentar; aprendre i construir nous aprenentatges jugant.

En aquest cas varem decorar una capsa de mides grans, amb fulles seques i dels diferents colors que ens “regala” la tardor. A la capsa varem fer unes finestres, portes o forats per a què poguessin accedir a l’interior. El que volíem aconseguir era que coneguessin diferents objectes de la natura, típics d’aquesta estació com castanyes, aglans, carbasses, pinyes però d’una manera atractiva i diferent pels infants.


La majoria de tots aquests elements es trobaven dins la capsa i van ser ells que obrint i tancant, apropant-se als forats, inclús ficant-se dins com va fer algun infant, van anar descobrint i investigant tot allò que trobaven.

 

 


*A les imatges podeu observar que els elements petits estan dins de bossetes de cel·lofana transparent, el motiu es per que en aquesta edat els infants exploren sobre tot amb la boca la qual els hi proporciona molta informació (mida, gust, tacte, si es tou o dur...) i d’aquesta manera aconseguíem que la manipulació fos segura.


Desitgem que gaudiu de les imatges, Bona tardor i fins la propera!

-Helena i Vero-