16 de des. 2014

EXPERIMENTACIÓ AMB FARINA

Bon dia!

La setmana passada els vostres infants van experimentar amb farina!  Va ser una proposta molt atractiva per tots els infants del grup de mitjans, en aquesta ocasió la vam preparar a la sala d’experimentació, la vam fer en grups reduïts per garantir d’aquesta manera la màxima concentració i tranquil·litat possible.

Vam oferir la farina en les safates d’experimentació, a taula pels que ja caminen i a terra pels que encara gategen. Per convidar als infants a  manipular, experimentar i explorar lliurament i de maneres diferents vam disposar diferents objectes al seu abast com: recipients i copes  d’antiquari (aportant bellesa a la proposta per la seva forma i el seu material), petxines, material reciclat, culleres...

El paper de la mestra mentre els infants gaudeixen de la proposta és observar què fan, què els hi crida l’atenció, com actuen i per què, observar si els hi agrada o no i així poder corregir i/o rectificar el material o la disposició d’aquest i fos necessari per millorar en properes ocasions. Sempre estem a prop d’ells  però sense intervenir en les seves accions i/o descobertes. Cada infant  necessita el seu temps per començar a descobrir el què els oferim i no tots ho fan de la mateixa manera.

Hi van haver infants que es van apropar ràpidament a la proposta, d’altres van necessitar observar primer l’espai  i poc a poc es van animar a participar, uns es van passar l’estona  descobrint la textura de la farina amb les mans, d’altres inclòs la van tastar, uns altres s’estimaven més manipular-la amb algun estri.
A continuació us oferim un ventall d’imatges. Gaudiu-les!

Helena i Jenni

Cap comentari: