12 de des. 2014

EXPERIMENTACIONS A L'ESTANÇA

Bon dia famílies!


Tal i com podeu veure cada matí quan arribeu a l’estança amb els vostres infants, l’espai està condicionat i preparat per oferir una proposta als nens i nenes. Cada dia, les mestres, procurem que les propostes siguin diferents i les pensem i les presentem amb molta cura per tal que els cridi l’atenció i els sigui atractiva des del primer moment en què entren a l’estança.


No tots els infants tenen els mateixos interessos ni els criden l’atenció les mateixes coses. Per aquest motiu sempre s’intenta posar elements variats de joc per tal que tots trobin un element que els desperti la curiositat i d’aquesta manera, puguin iniciar la seva descoberta i el seu joc.

La funció de la mestra és observar dia a dia aquests infants i anar captant i anotant les seves preferències per tal de condicionar l’espai i adaptar les propostes per afavorir que tots trobin algun element que els sigui atractiu i els cridi l’atenció.

En el grup de mitjans, els infants, porten dies experimentant amb diferents materials que poden trobar en el seu entorn més proper. A banda dels elements que proposem amb la intenció que els coneguin, els experimentin i els manipulin, també els oferim diferents materials i objectes per tal que puguin combinar les infinites possibilitats que els pot donar unir més d’un element que ja coneixen.
A continuació us deixem un tastet d’imatges de les diferents propostes que han descobert durant aquests dies.

Experimentació amb pells de mandarina:

  


Experimentació amb llavors:



Experimentació amb plantes aromàtiques:



Experimentació amb sal:


Experimentació amb retalls de papers:


Fins aviat!


Mireia i Tatiana