2 de març 2015

EXPERIMENTACIONS

Bona tarda, 
durant aquestes setmanes els infants es van trobar amb espais per poder experimentar, tant a la sala d'experimentació com a l'espai que anomenem "la plaça". Elements com la sorra fina, o sorra de diferents colors van ser els ingredients que es van trobar!


Com ja sabeu, aquestes propostes es fan en petits grups, per a què els infants puguin gaudir molt més de la proposta. Els infants van trobar aquestes propostes com un moment perfecte per tenir complicitat entre els companys/es. Mentre descobreixen nous elements, comenten amb els companys què fan i quines tècniques fan servir per posar sorra dins dels recipients.


Com podeu veure en les fotografies, els infants estan molt atents i concentrats durant les propostes, comparen i classifiquen, estructurant el seu pensament i llenguatge i potenciant els seus sentits. Durant tota l'estona de l'experimentació l'ambient és molt relaxat i hi ha molta pau. 


L'element més important són els objectes que oferim (cassons, culleres, embuts, coladors, canyetes, gots de diferents mides... etc) que fan una doble funció: mediar entre els nous materials per a aquells infants que ho necessitin, i d'altra banda, com a instrument per concretar diverses iniciatives relacionades amb les qualitats materials i amb les noves nocions matemàtiques.


El fet de que la proposta no sigui guiada, i estigui totalment oberta als infants possibilita que descobreixin per si mateixos les possibilitats que ofereix el material que es deixa al seu abast, amb un objectiu final: facilitar l'aparició de nocions logicomatemàtiques a diferents nivells. Veure les cares que posen quan descobreixen com passa la sorra per l'embut i el seu efecte, i molts altres efectes .... NO TE PREU!

Gràcies per la vostra atenció,
Yolanda i Tatiana