10 de març 2015

MANIPULACIÓ DE BRANQUES DE MIMOSA I BRANQUES DE LLORER

Un dels matins de la setmana passada, vam preparar a l’estança una proposta amb branques de llorer i branques de mimosa. La combinació de colors verds i grogs de la mimosa van fer molt atractiva la presentació.
Les flors de la mimosa tenen una textura fina i delicada i les fulles del llorer son més aviat tot el contrari, rígides i resistents; això va fer que els infants fessin una descoberta de diferents textures i que la manipulació fos diferent en cada cas.
Van haver infants que es van estimar més manipular la mimosa que el llorer o a la inversa. Alguns van passar molta estona arrencant les fulles de llorer de la branca i d'altres van aprofitar per abocar-ho dins d’algun pot.
Jugant i gaudint de la manipulació treballaven diferents habilitats com fer la pinça amb el dit índex i el dit polze per intentar agafar una boleta de la flor de la mimosa que havia caigut a taula o per recollir les fulles del llorer.

També vam aprofitar per convidar-los a que oloressin les fulles de llorer i així desenvolupar un altre sentit com l’olfacte. Uns van voler i d'altres estaven tan concentrats amb la manipulació que no ho van olorar, almenys conscientment, ja que l’estança va quedar ben perfumada!
Fins la propera!
Helena i Jeni