21 d’oct. 2012

La nostra metodologia (EBM LA BALDUFA)



A la nostra escola considerem el joc com l’activitat pròpia de la infància i com la font d’aprenentatge per als infants. Considerem molt important poder crear condicions d’aprenentatge a través dels contextos i situacions educatives que es dissenyen, per aquest motiu presentem el joc dels infants com la nostra proposta pedagògica. Al llarg de la seva estada a l’escola, els infants troben moltes possibilitats de joc, de descoberta, d’experimentar, d’acció. Descobreixen el plaer que els hi proporciona el joc, cosa que afavoreix l’adquisició dels aprenentatges, com per exemple del llenguatge, tant tècnicament com a instrument de pensament i d’acció. Tot i que les educadores preparem l’espai amb diferents propostes d’experimentació és l’infant el que escull si vol participar o no i no els hi marquem cap objectiu a assolir, sinó que el que busquem és l’espontaneïtat de cada infant, la seva manera de fer, de descobrir....

Però també és molt important el paper de l’educadora, qui ha de preparar els espais segons les necessitats, sentiments i interessos dels infants i que aquests puguin despertar els seus coneixements, capacitats i possibilitats. I això és possible observant l’activitat espontània dels infants.
“Si el nen juga no és perquè sap que el joc li és útil, que el prepara per la vida; si juga és perquè li agrada, perquè és feliç; si juga és perquè a través del joc realitza els propis desitjos i aspiracions” - Anna Tardos (Directora de l’institut Emmi Pikler)

Dades d'interès:

Direcció: Carrer Xavier Montsalvatge s/n (Plaça Pau Casals), 08410 Vilanova del Vallès
Telèfon: 93 845 94 08
Correu electrònic: ebmlabaldufa@gmail.com
Revista: Fins ara, hem editat dues revistes a l'escola, que les podreu trobar a l'apartat revistes del nostre blog.


1 comentari:

Azucena Linares Gómez ha dit...

Es veuen a tots els infants molt concentrats en la seva activitat!!!