25 de nov. 2012

CUIDANT EL NOSTRE JARDÍ

Benvolgudes famílies,

Durant aquestes setmanes hem estat fent un segon contacte amb el nostre hort. Aquesta vegada els infants del Grup 2 s'han afegit a les nostres propostes. 
Les nostres propostes sobre l'espai exterior a l'escola estan plantejades des d'una perspectiva educativa molt potent: volem que els infants gaudeixin de tots els racons que els proprociona l'escola. Amb això volem dir que donem la mateixa importància al joc en l'interior de l'escola com als espais exteriors. Jugar a l'aire lliure és una sensació molt important per als infants: tenir molt més espai per gaudir de diferents propostes, ambients diversos i sobretot, un contacte directe amb la natura. La curiositat que tenen els infants per la descoberta del seu entorn més proper ens impulsa a crear aquest tipus de propostes.

L'hort està dintre del nostre projecte d'escola verda, que vam engejar el curs passat amb l'ajuda de les famílies. A continuació us expliquem una mica què és el que hem fet durant aquests dies!

1. Transplantem les plantes que agunten l'hivern a les jardineres:

Algunes plantes com la calèndula o els pensaments ens aguantaran lleugeres glaçades d'hivern i faran maca la zona de l'hort. Aquests petits jardiners experimenten amb la terra, les eines i  l'aigua a la vegada que aprenen a cuidar i observar la seva evolució de les plantes del seu jardí.


2. Plantem llenties i faves :

Els infants sempre estan disposats a sortir a cuidar l'hort. Donem petites consignes i ens posem a treballar!
Aquí estem estovant la terra i fent els forats per posar les llavors...

Sempre afegim terra preparada i compostada perquè les llavors o el plantell tingui més minerals per poder créixer amb força. Després col·loquem les llavors, posem més d'una perquè algunes podrien no créixer i en el cas de les faves perquè s'aguantin entre elles quan vagin creixent.




Una mica més de terra per sobre...


I a regar! que és el que més ens agrada!


Com podeu veure, els infants han estat molt motivats amb les diferents propostes. Gaudir de les experiències que proposem no només es limita a això, sinò que els ajuda a descobrir una nova realitat, fer-se preguntes i conèixer el resultat d'aquestes.


PENNY RISTCHER (2003:16) “En una societat cada vegada més urbanitzada (també mentalment) oferir un jardí de secrets no és un accessori opcional, sinó un deure educatiu urgent”.

Tatiana i Jenni*

1 comentari:

Azucena Linares Gómez ha dit...

Que bonic veure els infants treballant l'hort!!!!