15 d’oct. 2013

EXPERIMENTACIÓ AMB PINTURA

La setmana passada vàrem començar a fer experimentacions amb el grup de grans. Creiem que ara que ha passat un temps des de l'inici de curs, els infants es troben més tranquils a l'escola i ara és un bon moment per començar a fer diverses propostes amb els vostres fills i filles.

Per tal d’aconseguir un clima de màxima tranquil·litat i els infants poguessin manipular còmodament, sempre intentem que aquest tipus de propostes es facin en grups reduïts, de 5 infants aproximadament. 


El primer material que hem triat per començar a experimentar ha estat LA PINTURA.
En totes les experimentacions donem prioritat a què l’infant gaudeixi del que està fent i, sobretot, del joc i les oportunitats que li aporta el tipus de material que proposem. I és a través del fet de gaudir amb el què fa que aquestes experimentacions li són útils en molts àmbits: en l’evolució de la seva destressa manual, en el domini motor del seu cos, en el desenvolupament de capacitats i habilitats com la comunicació, la concentració, l’observació i el respecte envers els seus companys/es.
El paper de les mestres durant les experimentacions és observar i donar seguretat als infants. Abans de començar l’experimentació els donem unes premises clares i senzilles de respecte vers als seus companys i al material que esta disposat a l'aula.
Diuen que una imatge val més que mil paraules, així que us deixem aquest recull de fotografies per que us feu una idea del que va passar durant les diferents sessions d'experimentació amb pintura.
Una abraçada:Carme i Mireia