6 de nov. 2015

BOSSES SENSORIALS

Aprofitant aquest dies en que el clima no ens ha acompanyat i que els infants ja s'han adaptat als nous espais, hem fet una proposta a l'estança una mica diferent a les habituals. Amb aquesta proposta, volem proporcionar una experiència enriquidora per treballar els sentits i ho farem a través de les bosses sensorials.

Amb les bosses  sensorials es desenvolupen molts aspectes motrius i cognitius mentre juguen d'una manera divertida, també desenvolupen:
VISTA: es concentren buscant els objectes que hi ha dintre, discriminen la barreja d'elements, els diferents colors, formes, mides i textures.
EL TACTE: dintre hi ha objectes atractius i diferents que moltes vegades no podem deixar al seu abast habitualment,  dintre de les bosses no hi ha cap perill. També poden sentir les diferents temperatures dels materials i la seva consistència.
L'OÏDA: paren atenció al soroll que fan els materials al ser manipulats i fregats entre ells o amb altres objectes.
MOTRICITAT FINA: agafant les bosses, intentant separar i agafar els materials, obrint-les... els infants van coneixent molt més les capacitats i possibilitats de les seves mans.

CAPACITAT LÒGICO-MATEMÀTICA: diferenciar el pes de les bosses segons el material que contingui, les mides de les bosses (gran i petita), la quantitat (molts, pocs), relació entre objectes (iguals, diferents...)
 COMUNICACIÓ I LLENGUATGE: com sempre, intentem verbalitzar les accions que duen a terme els infants, per tal que vagin enriquint el seu llenguatge.
Volem compartir amb vosaltres un recull d’imatges d’aquesta proposta que tant els va agradar. De ben segur que repetirem!
Una forta abraçada,
Anna i Yolanda