27 de nov. 2015

FRUITS DE LA TARDOR: LA TARONJA

Bon dia famílies!
Aprofitant que a la tardor hi ha fruites que durant tot l’any no podem gaudir, hem presentat les taronges de manera molt diversa.  Primer vam fer una proposta per poder fer suc. D’aquesta manera els infants podrien conèixer la fruita amb més profunditat: des del moment en què està amb la pell, s’obre i per últim l’exprimim.

Els va encantar l’idea. Tots volien olorar-la, tocar-la per dins, per fora i a més  llepar-la, va ser tota una experiència.
Però el moment més divertit va ser a l’hora de fer el suc. Alguns infants encara no tenen prou força i miraven l’aparell com si no entenguessin res, però al final van fer un bon suc!
Una vegada van estar totes les taronges exprimides, vam oferir el suc. Tots van voler fer un petit tastet, els va agradar molt i fins i tot van repetir!
Passats uns dies i aprofitant la proposta del suc, vam guardar les pells i les vam deixar assecar. Una vegada son seques, es piquen i queden unes escates amb un olor fabulós a taronges recent exprimides! 
Amb aquesta proposta treballem la motricitat fina, la coordinació mà-ull i els sentits. Només entrar a l’estança molts dels infants van anar directament a les taules per poder manipular el nou material.
Vam preparar l’estança amb dues taules amb safates plenes de les pells i recipients buits amb culleretes de diferents mides i formes per poder manipular-ho.
És un material agradable, de tacte sec que a més és molt fàcil d’agafar tant amb les mans com amb objectes d’us quotidià. 
Ús deixem un recull d’imatges d’aquesta experimentació, esperem que les gaudiu!






 Una abraçada,
Anna i Yolanda