20 de nov. 2015

SORTIM A COMPRAR A LA FRUITERIA

Els dos grups de grans de l’escola han fet la seva primera sortida per conèixer el nostre poble!
La tardor ens aporta fruits de temporada que no podem gaudir en un altre època de l’any, com la magrana, les nous, les castanyes, el moniato, el codony... Per aquest motiu vam pensar que seria bona idea que els infants del grups de grans fossin els  encarregats de sortir, en grup petit i amb les seves mestres referents, a la fruiteria Casals a comprar-los per desprès poder tastar-los tots a l’escola (petits, mitjans i grans). Va ser un passeig molt agradable i el van gaudir des de el primer moment. Tot i que la fruiteria està molt a prop.
Aquestes sortides ofereixen als infants noves experiències, autonomia i nous coneixements.
Des de que vam sortir de l’escola, agafats de les mans, ja va començar l’aventura: algun infant anomenava a la mama referint-se a què faltava ella per poder estar en el carrer, altres que fins i tot van saltar mostrant la seva alegria i d’altres que no deixaven de riure i xerrar il·lusionats.
Una vegada a la fruiteria, el botiguer ens va ensenyar tot el que els infants els hi anava cridant l’atenció, els hi va deixar tocar i els hi deia el nom de la fruita o verdura. En algun cas no arribaven a agafar aquella fruita que necessitàvem i el botiguer els va alçar en braços per poder-la agafar... Un cop escollit tot allò que volíem, l’infant que va voler també li va donar els diners que costava!

Durant el passeig de tornada vam anar més carregats, cada un portava una bossa i quan vam arribar a l’escola, a més d’ensenyar-ho a totes les persones que veiem (els feia molta il·lusió!), el vam anar recollint en un cistell per poder fer un lot ben gran de fruits de la tardor.
Un dia d’aquella mateixa setmana, per esmorzar, vam oferir als infants fer un petit tastet amb les nous, el codony i el moniato. Com podreu veure a les fotografies, tots els grups de l'escola (des dels més petits, fins als més grans) van fer un petit tastet d'aquests fruits de la tardor. Els diversos fruits van produir diferents sensacions entre els infants: a alguns els va agradar el sabor, altres es sorprenien pel gust o el tacte dels fruits... però en definitiva tots els van conèixer d'una manera o altra.  



Agrair també als companys de pràctiques, Adrià i Elena, per haver-nos acompanyat
Bona tardor i fins la propera!
L'equip de mestres