10 de juny 2016

L'OBRADOR DE SORRA

Bon dia famílies!
Com ja deureu haver vist aquests darrers dies a l’estança del grup de grans hem introduït un nou racó: l’obrador de sorra.
En aquest espai de joc, igual que els altres que tenim a l’estança, està pensat perquè els infants hi puguin accedir lliurement i en el moment que ells ho desitgin i els vingui de gust.
L’obrador de sorra es tracta d’una safata d’experimentació plena de sorra fina i acompanyada d’altres materials que estan pensats amb molta cura i delicades per tal d’enriquir el joc i crear diferents situacions de descoberta i d’aprenentatge. Entre la safata d’experimentació i la sorra, hi vam col·locar una tela de sac per tal de facilitar el fet de poder arreplegar i amuntonar la sorra.
Els primers materials que els hem ofert han estat culleres petites i grans de fusta i metàl·liques, un setrill metàl·lic, un colador, pots de coure de diferents mides, embuts, i entremig de la sorra, s’hi poden trobar petxines i pedres.


 El fet que sigui sorra fina, combinada amb tots aquests materials, dóna una possibilitat de joc i de descoberta molt diferent al sorral que els infants tenen al jardí. Els nens i nenes que decideixen acostar-se en aquest racó estan molta estona concentrats amb la sorra, relaxats, provant una infinitat de possibilitat, compartint amb els companys descobertes, ajudant-se els uns als altres a posar la sorra a diferents pots, a buidar-los, a crear històries amb la sorra, observen com els cau la sorra entre els dits...en definitiva, el clima que es crea en aquest espai és molt tranquil i relaxat.

Us deixem un seguit d’imatge de diferents dies que els infants han jugat en aquest espai.





“ El millor pels infants és la sorra. Sempre hi ha una muntanya de sorra. Ella corre incomparablement i amb tendresa per la mà” (Ringelnatz)