28 de juny 2016

MIRANT ENRERE

A cada curs, més o menys per aquestes dates, m’agrada mirar les fotografies dels trimestres anteriors. No és una cosa que em proposi, però no sé perquè sempre ho faig. Potser perquè em fa recordar com eren els infants quan van començar el curs i veure com han anat canviant, potser perquè penso en tants moments fantàstics que he compartit amb ells...Però tant és, el fet és que sempre ho faig.
Aquest any que he estat amb el grup de lactants, mirant les fotografies fetes m’he adonat de l’evolució que han fet els vostres fills/es. A alguns d’ells, els més veterans del grup, he pogut veure com han passat per gairebé totes les fases de motricitat global del seu cos. Des del volteig cap a un costat i cap a l’altre, l’arrossegament del seu cos, primer cap enrere i després endavant i el gatejar per arribar a posar-se drets. Aquesta evolució també l’he pogut veure en els infants que es van incorporar més tard al grup, cadascú des del seu moment evolutiu pel que fa a la motricitat. Amb tot això us vull dir que el què ha passat durant el curs és el fet de que en poques setmanes hem passat de dir “anem al jardí” i que només 2 o 3 infants hi poguessin arribar per ells mateixos, al fet de que ara 8 dels nou infants del grup ja es desplacen ells sols. Tot aquest desenvolupament motor, els vostres fills/es l’han aconseguit de manera espontània, mitjançant la seva activitat autònoma, cadascun d’ells/es al seu ritme, aprenent amb les seves pròpies accions i jugant. Estic molt contenta i emocionada d’haver-los pogut acompanyar en aquesta etapa del seu  desenvolupament motriu.

Us he preparat un petit recull d’imatges d’aquests moments motrius, espero que en gaudiu molt.






I ara que ja gairebé tots els infants del grup s’aixequen i són autònoms pel que fa a la motricitat, ja fa unes setmanes que es renten ells sols les mans i la boca, després d’entrar del jardí i abans i després de dinar. I mireu com gaudeixen del moment.



"Ajudeu-me a fer-ho per mi mateix" -María Montessori

Una abraçada,
Carme